Írja alá a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést a nemzeti ünnepen!

- Press releases

A Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés – Minority SafePack az aláírásgyűjtés utolsó napjaiba érkezett. A kezdeményezés egy lépésre áll a sikertől, de még mindig több mint 150.000 aláírásra van szükség. Ezért a március 15-i ünnepségeken több mint 500 magyar önkéntes gyűjti az aláírásokat a Kárpát-medence nagyvárosaiban. Az aláírásgyűjtést szervező Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója – FUEN és a magyarországi koordinátor, a Rákóczi Szövetség arra kéri minden ünnepség szervezőit, az egyházakat, pártokat, civil szervezeteket, önkormányzatokat, hogy csatlakozzanak az őshonos nemzetiségeknek európai jogokat követelő aláírásgyűjtéshez.

 

„Történelmi lépésre készülünk a kisebbségben élő magyar közösségek jogainak védelmében. A Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés – Minority SafePack egyszerre támogatja a határon túli nemzetrészeket és a magyarországi nemzetiségeket. Csak akkor járhatunk sikerrel, ha összefogunk, minden Kárpát-medencei településen, minden közösségben. Március 15-ének hőse mindenki, aki kiáll saját és nemzettársai, illetve a Magyarországon élő őshonos nemzeti közösségek jogainak védelmében, és aláírja a kezdeményezést! Idén ez a mi szabadságharcunk!” – vallják a kezdeményezők.

 

A március 15-i ünnepségeken a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés aláírásgyűjtő standokkal lesz jelen. A Kárpát-medence számos településén várják önkéntesek azokat, akik aláírásukkal támogatni kívánják a határon túl élő magyarok jogait. A kezdeményezők bíznak abban, hogy minél több város, szervezet, egyház csatlakozik a kezdeményezéshez.

 

Legyünk mindannyian március 15. hősei! Álljunk ki a kisebbségben élő közösségek jogaiért!

 

 

Vincze Loránt                                                                                        Dr. Halzl József,

a FUEN elnöke                                                                                       a Rákóczi Szövetség főtitkára


{$keyTopicsTitle}

  • Political Participation
  • Fundamental Rights
  • Linguistic Diversity
  • Solidarity with the Roma
  • European Citizens' Initiative
  • European Network
  • Forum of the European Minorities / House of Minorities

Flickr

More photos at Flickr